Πως μαγειρεύουμε το μοσχάρι – Stivos

The Blog

Αγοράζουμε τόσο καιρό μοσχαρίσιο κρέας αλλά γνωρίζουμε αλήθεια ποιος είναι ο σωστός τρόπος μαγειρέματος για κάθε κομμάτι ξεχωριστά; Μήπως τελικά φταίει ο τρόπος με τον οποίο μαγειρεύουμε το κρέας και όχι το ίδιο το προϊόν;

Παρακάτω θα δούμε και θα μελετήσουμε τον σωστό τρόπο μαγειρέματος του  μοσχαρίσιου κρέατος έτσι ώστε ποτέ να μην κάνουμε λάθος και να είναι πάντα νόστιμο το κρέας μας.

Μοσχαροκεφαλή: Θέλει ώρες ψήσιμο και είναι πολύ νόστιμη. Τα μάγουλα, είναι ότι πρέπει για βραστό, γιουβέτσι ,ή κοκκινιστό.

Ελιά ή αλλιώς λαιμός ή σβέρκος: αρκετά μαλακό κομμάτι και έχει αρκετό λίπος οπότε κάνει για τα πάντα εκτός από σχάρα.

Καπάκι: Κομμάτι κρέατος πάνω από τις μπριζόλες, ότι πρέπει για κιμάς ή για βραστό και κοκκινιστό γιατί έχει συνδετικό ιστό.

Σπάλα: Ο ώμος τους ζώου. Λίγο λίπος και σχετικά σκληρό. Περιέχει το το νουά και το ποντίκι τα οποία τα κάνουμε μια χαρά βραστά ή ψητά στο φούρνο.

Σπαλομπριζόλες – Μπριζόλες: Πολύ νόστιμες για γρήγορο ψήσιμο (σχάρα, τηγάνι, κτλ.)

Στήθος, σιδηρόδρομος: Λιπαρό, νόστιμο κρέας. Πολλά κόκαλα αλλά φτηνό και ότι πρέπει για σιγομαγείρεμα σαν τα μάγουλα.

Κόντρα: Όχι τόσο μαλακό όσο το φιλέτο αλλά μπορεί και αυτό να μαγειρευτεί στο τηγάνι. Το αμέσως πιο καλό κομμάτι του μοσχαριού για γρήγορο ψήσιμο

Λάπα είναι η κοιλιά: Ότι πρέπει για νόστιμο κιμά μιας και έχει αρκετό λίπος.

Στο πίσω μέρος του ζώου έχουμε το κιλότο ή αλλιώς στρογγυλό: κάνει για κιμά, ψητά, σουβλάκια.

Κότσι: Ό,τι πρέπει για σούπες.

Νουά: Πίσω μέρος του μηρού. Μαγειρεύεται ολόκληρο και κόβεται σε φέτες.

Φιλέτο: Το πιο μαλακό εκτός από την ουρά του. Ότι πρέπει για τηγάνι, σοτέ και γρήγορο ψήσιμο.

Αν ακολουθήσετε τους παραπάνω τρόπους, να είστε σίγουροι ότι κάθε φορά που θα μαγειρεύεται το κρέας θα μοσχοβολάει η γειτονιά… Και αν ξεχάσετε πως μαγειρεύεται το κάθε κομμάτι, δεν πειράζει. Όταν έρθετε στον Stivos, ρωτήστε μας. Εμείς θα σας καθοδηγήσουμε για το σωστό τρόπο… άλλωστε για αυτό είμαστε εδώ!

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Η Αξιολόγησή Σας*

Name*

Email*

Website*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.