The Blog

γιουβαρλάκια

Μερίδες: 4      Χρόνος Προετοιμασίας: 20′       Χρόνος Μαγειρέματος: 30′         Έτοιμο σε 50′

 

Υλικά

Για τα γιουβαρλάκια

 

  • 600γρ. κιμά μοσχαρίσιο
  • ¾ φλιτζανιού ρύζι καρολίνα ή γλασέ
  • 1 κρεμμύδι ξυσμένο στον τρίφτη
  • 1 φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 κουτ. γλυκού πάπρικα
  • 1 αβγό
  • λίγο αλεύρι
  • 1½ λίτρο νερό
  • 1-2 καρότα σε φέτες ή κυβάκια
  • 1 κλωνάρι σέλερι σε φέτες (προαιρετικά)
  • 1 πατάτα σε κυβάκια (προαιρετικά)
  • ¼ φλιτζανιού ελαιόλαδο
  • ξύσμα από 1 λεμόνι
  • χυμό από 1 λεμόνι
  • αλάτι, πιπέρι

Για το αβγολέμονο

 

  • 2 αβγά
  • 2 λεμόνια

Διαδικασία

Βάζετε σε ένα μπολ τον κιμά μαζί με το ρύζι, το τριμμένο κρεμμύδι, το μαϊντανό, το αβγό, την πάπρικα, ανάλογο αλατοπίπερο και ζυμώνετε μέχρι να πάρετε ένα ομοιογενές μείγμα.

Βάζετε στη φωτιά μια ευρύχωρη κατσαρόλα με το νερό, τα καρότα, το σέλερι, το ελαιόλαδο, το χυμό και το ξύσμα του λεμονιού να πάρουν βράση.

Στο μεταξύ πλάθετε το μείγμα του κιμά σε μπαλίτσες μεγέθους καρυδιού. Τα τοποθετείτε σε δίσκο το ένα δίπλα στο άλλο και τα πασπαλίζετε με λίγο αλεύρι.

Όταν πάρει βράση το νερό στην κατσαρόλα αλατοπιπερώνετε και ρίχνετε τις μπαλίτσες του κιμά μία μία. Το ζητούμενο είναι να σκεπαστούν όλες, οπότε συμπληρώνετε με καυτό νερό αν χρειαστεί. Βράζετε το φαγητό για τουλάχιστον 30 λεπτά, φροντίζοντας να συμπληρώσετε νερό στην κατσαρόλα, ανάλογα πόσο σουπώδες το θέλετε. Το φαγητό είναι έτοιμο όταν βράσουν τα λαχανικά και τα γιουβαρλάκια.

Για να ετοιμάσετε το αβγολέμονο χτυπάτε καλά τα αβγά στο μπλέντερ. Προσθέτετε το χυμό των δύο λεμονιών και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να πάρετε ένα πηχτό ομοιογενές μείγμα. Με μια κουτάλα σούπας παίρνετε ζωμό από την κατσαρόλα και το ανακατεύετε στο αβγολέμονο. Τραβάτε την κατσαρόλα από τη φωτιά, ρίχνετε το αβγολέμονο και ανακατεύετε κουνώντας την κατσαρόλα κυκλικά. Σερβίρετε το φαγητό ζεστό, προσθέτοντας επιπλέον μαϊντανό ψιλοκομμένο και πιπέρι φρεσκοτριμμένο για όποιον το επιθυμεί.

Πηγή: olivemagazine.gr

 

 

 

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Η Αξιολόγησή Σας*

Name*

Email*

Website*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.